Скорошни коментари

    Как да си сменим счетоводителя?

    Искате или не, ако развивате какъвто и да е бизнес се нуждаете от добър счетоводител или счетоводна кантора, която да управлява правилно счетоводството ви. Счетоводителя играе основна роля във вашия бизнес, тъй като знае и най – малките подробности за него и е един от най – доверените ви хора, на които разчитате, за да ръководите делата си добре.

    Какво се случва обаче, ако не сте доволни от счетоводителя си и как да се разделите с него по възможно най-безболезнения начин?

    Счетоводителя знае всичките ви дела, тайни и ви е съветвал за повечето от решенията, които сте взимали за бизнеса си. Той е наясно с всичките ви доставчици, клиенти, знае приходите и разходите ви и ако искате да го смените трябва да подходите много внимателно.

    Добре е, ако вече сте взели това решение да извършите смяната, това да стане когато вече е приключила финансовата отчетна година, т. е. когато счетоводителя или счетоводната къща е изготвил/а годишния финансов отчет.

    Защо ви съветваме това?

    Защото е по – добре да започнете на чисто с нов счетоводител през новата финансово отчетна година.

    Препоръчително е също така, ако е възможно да бъде извършен вътрешно – фирмен одит, за можете да прецените по – правилно дали наистина е уместно на бъде сменен счетоводителя или счетоводната кантора на този етап или не. Добре е, ако бъде извършван такъв одит той да бъде направен от външна фирма и да не бъде достояние на счетоводителя ви.

    Преди да освободите счетоводителя или счетоводната къща е задължително преди това да изберете кой да заеме мястото им. Изберете специалист, който да отговори на всичките ви очаквания и изисквания и едва тогава поговорете с досегашния си счетоводител или респективно счетоводна кантора за прекратяването на договора му/и.

    Това са някой от основните неща, които е добре да имате предвид, ако решите да смените счетоводната къща или служителя си, които обслужват счетоводството ви. Дано не ви се налага, ако ако се налага, то тогава действайте внимателно при избора на следващата счетоводна кантора, която ще наемете.

    Comments are closed.