Скорошни коментари

  Еднократни или пакетни счетоводни услуги

  През последните петнадесет – двадесет години счетоводните услуги, които осигуряват многобройните счетоводни кантори станаха неизменна част от всеки бизнес. Ако преди промените в страната не беше възможно да се обърнете към частна счетоводна фирма, то днес това е най – лесната работа.

  Днес могат да се открият изключително много такива фирми, които предлагат както еднократни счетоводни услуги, така и абонаментни ( пакетни ) такива.

  В този материал ще се опитаме да разясним какви са разликите между еднократното и пакетното счетоводство, за да ви помогнем в избора на такъв вид услуги.

  И така, какво представляват еднократните счетоводни услуги и кога се препоръчват?

  Този вид услуги са подходящи за малки фирми, които разчитат на собствен екип от счетоводители, които могат да се справят с регулярните счетоводни задачи на фирмата, но които нямат достатъчно подготвени кадри, които да се справят с изготвяне на годишни финансови отчети и други.

  Еднократните счетоводни услуги най – често включват изготвяне на баланси, годишни отчети, проследяване на парични потоци и други.

  От една страна, този вид счетоводство спестява ежемесечните разходи, които иначе трябва да дадете, ако изберете пакетното счетоводство, но от друга страна, няма да бъдете сигурни, че счетоводството ви е било водено добре през цялата година. Възможни са и грешки в изчисленията, тъй като счетоводните ви документи ще бъдат прехвърляни от вашите служители към

  Comments are closed.