Скорошни коментари

    Еднократни или пакетни счетоводни услуги

    През последните петнадесет – двадесет години счетоводните услуги, които осигуряват многобройните счетоводни кантори станаха неизменна част от всеки бизнес. Ако преди промените в страната не беше възможно да се обърнете към частна счетоводна фирма, то днес това е най – лесната работа.

    Днес могат да се открият изключително много такива фирми, които предлагат както еднократни счетоводни услуги, така и абонаментни ( пакетни ) такива.

    В този материал ще се опитаме да разясним какви са разликите между еднократното и пакетното счетоводство, за да ви помогнем в избора на такъв вид услуги.

    И така, какво представляват еднократните счетоводни услуги и кога се препоръчват?

    Този вид услуги са подходящи за малки фирми, които разчитат на собствен екип от счетоводители, които могат да се справят с регулярните счетоводни задачи на фирмата, но които нямат достатъчно подготвени кадри, които да се справят с изготвяне на годишни финансови отчети и други.

    Еднократните счетоводни услуги най – често включват изготвяне на баланси, годишни отчети, проследяване на парични потоци и други.

    От една страна, този вид счетоводство спестява ежемесечните разходи, които иначе трябва да дадете, ако изберете пакетното счетоводство, но от друга страна, няма да бъдете сигурни, че счетоводството ви е било водено добре през цялата година. Възможни са и грешки в изчисленията, тъй като счетоводните ви документи ще бъдат прехвърляни от вашите служители към

    Comments are closed.