Скорошни коментари

    4 млн. лв. за обучения в сферата на одита от ОПАК

    На провелия се в края на миналия месец нформационен ден по ОПАК, ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет” Моника Димитрова-Бийчър съобщи, че обученията на служителите в администрацията са важен приоритет, за да се предоставя по-качествен продукт на обществото и бизнеса.

    За целта ОПАК финансира проекти за обучения в сферата на одита и контрола, сигурността на информацията, управлението на бедствия и аварии. Моника Димитрова-Бийчър посочи още, че важността на такива инициативи се вижда в кризисни ситуации, когато е трудно да се реагира. Затова има нужда от подобни обучения. Общият бюджет на процедурата е 4 млн. лева, но той може да бъде увеличен при необходимост и голям интерес. Минималният размер на проектите е 250 хил. лв. и няма ограничение за максимален праг.

    Целта е да се финансират най-качествените идеи, затова няма да бъдат отхвърляни проекти по показател бюджет, а при нужда недопустимите разходи ще бъдат съкращавани.

    Крайният срок за подаване на проектни предложения е 17.30 часа на 10.12.2012 г. (понеделник). Експертите от Управляващия орган на ОПАК съветват да не се чака последния момент за кандидатстване. Срокът за изпълнение на одобрените проекти е 18 месеца, а поради приключването на програмния период 2007 – 2013 г. няма да се толерира удължаване на сроковете по договорите.

    Comments are closed.