Скорошни коментари

    Аутсорсинг счетоводни услуги и популярни ли са те у нас?

    В години на икономическа криза като днешните, много от българските компании преструктурираха дейността си, наложи се намалят служителите си, да свият производството и да съкратят някой от разходните пера в бюджета си. Голяма част от тези фирми, които до преди кризата поддържаха собствен счетоводен отдел взеха решение да се обърнат към услугите на външни счетоводни кантори, които да се занимават със счетоводството им, тъй като това беше най — удачния начин да съкратят разходите си.

    Какво означава „аусторсинг счетоводни услуги”?

    Аутсорсинг счетоводни услуги, казано на прост език означава да наемете външна счетоводна кантора, която да поеме изцяло вашето счетоводство, като по този начин вие можете спокойно и безпроблемно да развивате своя бизнес.

    Ако вие имате бизнес и наемете счетоводна кантора, която предлага извършване на счетоводни услуги вие ще получите професионално обработени документи, прецизно изработен и сметнат финансов месечен и годишен отчет, счетоводители, които ще изпълняват ролята на ТРЗ отдел, специалисти по одит и данъчно облагане и т. н.

    Всичко това и още редица други допълнителни услуги вие ще получите само със сключване на договор със счетоводната къща и с плащане на месечен абонамент.

    Ако си мислете, че месечния ви абонамент ще бъде колосална сума, лъжете се и сега ще разясним защо.

    Истината е много проста. Наистина много фирми съкратиха счетоводните си отдели и потърсиха външни счетоводни кантори. Този интерес към аутсорсинга на счетоводните услуги от своя страна раздвижи пазара и се появиха много счетоводни къщи, които да предлагат тази услуга. Това доведе до намаляване на цените им, тъй като знаете, че всеки бизнес без значение какъв е той се бори да привлече повече постоянни клиенти.

    Освен по — ниските цени на счетоводните услуги, голяма част от счетоводните къщи започнаха да прилагат и различни маркетингови стратегии, за да привлекат клиентите си, а от това печелите вие и вашия бизнес.

    Ако до преди няколко години цените за извършване на счетоводни услуги бяха едва ли не фиксирани, днес винаги можете да преговаряте докато крайната цена ви удовлетвори. Доста счетоводни къщи предлагат и различни допълнителни и безплатни услуги, което също е във ваш интерес.

    Comments are closed.