Скорошни коментари

    НАП напомня за забавени данъци по телефона

    До края на годината около 30 000 ще получат напомнящо обаждане от НАП, защото са забавили плащането на данъците или иосигурителните вноски, или не са подали декларация. Обажданията са част от кампанията на агенцията за събиране на просрочени задължения. Целта е възможно най-голям брой хора да погасят задълженията си по собствена инициатива, а не след налагане на опезпечителни мерки, като запор на банкови сметки, заплати, възбрана на недвижими имоти, образуване на изпълнителни дела и т.н.

    Съветът на НАП към всяка фирма или физическо лице, установили наличието на финансови затруднения и неспособност  да заплатят данъцъте си, да се обърнат към агенцията възможно най-бързо. Законът позволява плащането на части или дори отлагането на внасянето на дължимите налози при представяне на обезпечение.

    От НАП посочват, че през първата половина на  2012 г.  близо 200 000 души са използвали услугите и справките, които предоставя колцентърът на агенцията. На телефона за данъчна информация гражданите и представителите на фирми са получили 131 000 отговора на постъпили запитвания. От тях 11 000 са изпратени по електронен път до адреса на контактния център – infocenter@nra.bg .

    На телефона на информационния център на НАП –  0700 18 700 гражданите и представителите на фирми могат да получат съвет за декларирането и плащане на данъци и осигурителни вноски, както и възможност за автоматична проверка на здравния си статус или справка за регистрация по ДДС на конкретна фирма.

    Comments are closed.