Скорошни коментари

    Бюджета на Здравната каса се допълва с 220 млн. лв.

    С 220 милиона лева ще бъде допълнен бюджетът на здравната каса след актуализация на държавния бюджет, потвърди зам. финансовият министър Владислав Горанов. Той участва в работен обяд на премиера Бойко Борисов с германския бизнес. От своя страна Борисов заяви, че актуализацията е необходима, за да се издължат безобразията на предишните управляващи.

    За пореден път премиерът Бойко Борисов обвини предишното правителство за финансовите проблеми у нас. Този път репликата бе провокирана от въпрос на представител на вносителите на медицинска техника. Според него болниците и държавата дължат 100 млн. лв. на бранша за 2008-а и 2009-а година. Заедно с лихвите задълженията стават 110 млн. лв. Борисов отговори, че и сега продължава доставката на медицинска техника, за която няма осигурен ресурс заради стари договори. Премиерът запита бранша защо е подписал тези договори, но после заключи, че не е виновен този, който яде зелника, а този, който му го дава.

    От бизнеса бяха поставени въпроси за борбата с корупцията и данъчните престъпления. Борисов отговори, че борбата се води всеки ден. Той припомни, че като отговор на добрата работа на данъчните и прекъснатите схеми за източване на ДДС е запалена къщата на зам.-директора на НАП Тошко Тодоров. Борисов коментира и проблемите с издаването на новите документи за самоличност с думите: Ние искаме, когато при нас дойде германска фирма, тя да работи като в Германия. Каква ще бъде реакцията за германското общество, ако хората се наредят на опашки пред полиция заради българска фирма, попита Борисов и допълни, че иска България да е като Германия – подредена и прозрачна държава.

    Comments are closed.