Скорошни коментари

    Подаване на новия образец декларация в Териториалната дирекция „Инспекция по труда“ по адресна регистрация

    Във връзка с изменение на чл. 15 от Закона за здравословни и безопасни условия на труд, в началото на тази година, се утвърди нова форма на Декларацията, определена с Наредба № 3 от 23 февруари 2010 година.

    През 2010 г., в срок до 30 юни, всички юридически и физически лица, които самостоятелно наемат работещи лица /лицата по чл.14 ал.1/ от Закон за здравословни и безопасни условия на труд / ЗЗБУТ/ са задължени да подадат новия образец декларация в Териториалната дирекция „Инспекция по труда“ по адресна регистрация.

    Лицата, които не подадат декларацията, или подадат такава с неверни данни, носят административно – наказателна отговорност.

    За да изпълните разпоредбите на чл. 15 от ЗЗБУТ Ви препоръчваме да извлечете необходимата информация и образци от страницата на ИА „ГИТ“ или да се консултирате със специалисти. В сайта на Инспекцията (http://www.gli.government.bg/bg/page/386) ще откриете декларацията на електронен носител /която, трябва да бъде попълненан в електрония вид, разпечатана, подписана и подпечатана/. Указание за подаване и инструкция за попълване на същата.

    Comments are closed.