Скорошни коментари

    По-малко от седмица за свързването на касовите апарати

    От 2 април данъчните инспектори започват проверки и всеки, който отчита оборота си на устройство без дистанционна връзка с НАП, ще бъде санкциониран с глоба до 10 000 лв., а обектът му ще бъде запечатан, докато не изпълни изискването.

    До момента дистанционна връзка с НАП имат 226 000 фискални устройства. Средно на ден към системата  се свързват около 5000 касови апарата. От агенцията посочиха, че очакват до края на месеца всички около 300 000 касови апарата да имат дистанционна връзка.

    Дистанционната връзка с НАП е задължителна за всички обекти, които в момента имат касови апарати. Тя обаче не е задължителна за земеделските производители, които продават собствената си продукция на места, различни от борси и тържища, както и продавачите на вестници и списания.

    Едни от задължените за свързване в системата, са поликлиниките. По този начин, когато се преглеждаме при личен лекар, независимо дали  плащаме таксата си на регистратурата или на самия лекар, то тя ще бъде отчетена на касов апарат и тази информация ще постъпва към НАП.

    Изискването важи и за лекари и стоматолози, които са регистрирани като еднолични търговци.

    Comments are closed.